Het zonnetje begint weer te schijnen en je ziet op straat weer steeds meer mensen skaten. Begint het bij jou ook te kriebelen om je skeelers er weer bij te pakken? Weet je alleen nog niet zo goed wat nou de perfecte plek is om te gaan skaten of skeeleren? Laat je dan door deze blog, waarin wij jou meenemen naar de leukste in- en outdoorparken, inspireren!

Skateparken

Leef jij je het liefste uit met allerlei verschillende trucs en sprongen? Dan is een skatepark de perfecte locatie voor jou. Ga los in een half pipe of glij over een van de rails. Spring van het ene element naar de volgende en oefen met je tricks. Door heel Nederland heen zijn verschillende toffe parken te vinden, elk met een unieke indeling.

Outdoorparken

Kies voor een park in de buitenlucht wanneer de zon schijnt en het droogt blijft. Haal je skates tevoorschijn en laat zien wat jij in je hebt. Een aantal populaire outdoor skateparken zijn de volgende:

Westblaak, Rotterdam

Dit park vind je midden in het centrum van Rotterdam. In 2015 is het gehele park gerenoveerd en gebouwd in lijn met de stijl van de stad. Je vindt er een uitgebreide selectie aan elementen van diverse rails tot aan ledges en wheelypads. Dit maakt het park toegankelijk voor vrijwel elke skater, ofje nu beginner bent of al gevorderd. Je zal dezelfde obstakels niet snel in een ander skatepark tegenkomen, want deze zijn geheel met de hand gemaakt.

Urban Sport Zone, Amsterdam

In dit park kijk je je ogen uit, het is namelijk momenteel met 3100 vierkante meter het grootste skatepark van Nederland. Er is een grote variatie aan obstakels die gaan van simpele ramps tot aan een bowl van 3,5 meter diep. Er is dan ook voor alle niveaus wel iets te vinden, niet alleen voor skaters, maar ook voor freerunners of BMX’ers.

Skateplaza, Dordrecht

De bouw van dit park is te vergelijken met die van Westblaak in Rotterdam, hoewel het ontwerp en de obstakels totaal anders en uniek zijn. Ook hier vind je elementen die je ergens anders niet zo snel zal aantreffen. Een leuke pre van dit park is de locatie. Het skatepark ligt namelijk deels onder een brug. In de zomer zorgt dit voor de nodige schaduw op warme dagen en bij een regenbui blijft een deel van het park toch droog!

Indoorparken

Zit het weer even niet mee en komt het met bakken uit de lucht? Dan is een indoor skatepark een goed alternatief. Zo kun je ook wanneer de weersomstandigheden niet optimaal zijn, toch genieten van een middagje skaten.

Skatepark NOORD, Amsterdam

Het skatepark in de hoofdstad van ons land biedt een mooie afwisseling aan elementen die variëren van moeilijkheidsgraad. Het is een zeer geschikt park wanneer je net begint met skaten, maar ook voor gevorderden is er voldoende uitdaging. Een leuk pluspunt is dat het skatepark ook een bar heeft, ideaal dus om af te sluiten met een feestje!

Pier15 Skatepark, Breda

Dit park is meer dan alleen een skatepark, het is zo opgezet met bomen en straatmeubilair dat het net lijkt alsof je buiten aan het skaten bent. Ook zorgt dit voor net dat beetje extra uitdaging, je wil natuurlijk niet in een boom belanden… Met mooi weer kan je ook terecht in de outdoor bowl op het parkeerterrein. Toe aan een korte pauze? De horeca is er top met keuze van homemade maaltijden tot een biertje.

Area 51, Eindhoven

In dit skatepark vind je verschillende secties. Zo heb je een straatsectie met ledges, rails en een groot vlak stuk waar je snelheid kan maken. De straatsectie is voor beginners ideaal om te starten en voor ervaren skaters om nieuwe trucs onder de knie te krijgen. In de parksectie staan hoge obstakels die perfect zijn voor het oefenen van grote sprongen.

Park buiten skeelerroute

Skeelerroutes

Ben je niet zo van de trucs en meer van de lange afstanden? Dan is door de natuur skeeleren echt iets voor jou. De keuze aan routes is ruim en ze variëren van stukken door de weilanden en bomen tot een rondje om het water. Of je nu zin hebt in een lang rondje van zo’n twintig kilometer of liever eerst begint met een tocht van acht kilometer, in Nederland vind je van alles wat!

Maarsseveense- en Loosdrechtse Plassen

De route is ongeveer twintig tot vijfentwintig kilometer lang en heeft veel afwisselende natuur. Zo kom je langs een mooi stuk groen met weiland en bomen, maar ook skeeler je langs de Vecht en het mooie water van de Maarsseveense Plassen. Het grootste deel van de route bestaat uit asfalt waar je gemakkelijk overheen rolt en enkel op bepaalde stukken zijn de wegen belegd met klinkers.

Midden-Delfland

Wanneer je van de natuur houdt is dit natuurgebied ideaal voor jou om te gaan skeeleren. In totaal ligt hier wel 90 kilometer aan asfaltwegen door de recreatiegebieden, weilanden en oude dorpjes heen. Er zijn verschillende routes die je kan volgen, zo kies je zelf of je voor een lange of een korte rit gaat. Op de knooppunten staan kaarten waarop je de route gemakkelijk uitstippelt en onderweg vind je verkeersbordjes die de routes aangeven.

Het Lint Maximapark

Ben je op zoek naar een kort rondje en wil je op het einde even een drankje doen? Dan is de route door het Maximapark dé locatie voor jou. Je maakt hier een rondje van acht kilometer waarbij je onderweg op het asfalt ziet staan hoe ver je al bent. In het midden van het park vind je ook een mooie horecagelegenheid waar je een korte pauze kan houden of op het einde een lekker drankje kan doen in de middagzon.

Longboarden en skateboarden

Het skaten en skeeleren is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Sta jij liever op een plank met vier wielen? Dan zijn de eerder genoemde routes voor jou alsnog geschikt. De in- en outdoor skateparken zijn natuurlijk ook ideaal om met een skateboard naar toe te gaan. Wil je lekker rond cruisen op je longboard of Penny board? Dan kies je een van de skeelerroutes met glad asfalt waar je heerlijk op rolt.

Events

Wil je liever niet alleen op pad? Er zijn elk jaar ook verschillende events waar je deel aan kan nemen, je skeelert dan met een grotere groep mensen door bijvoorbeeld Utrecht heen zoals bij de Utrecht Skate Parade. Daarbij worden de wegen dan ook even vrijgegeven zodat jullie alle ruimte hebben. Vaak rijdt er voorop een grote auto met harde en gezellige muziek. Perry is hierbij altijd een trouwe sponsor en deze zomer zal er vanuit Perry ook twee keer een Perry Skate event plaatsvinden. Hou hiervoor vooral de eventpagina in de gaten zodat je deze niet mist!


Profielfoto

Hi! Mijn naam is Kirsten, 23 jaar en ik werk op de E-commerce afdeling van Aktiesport. Hier combineer ik mijn passie voor sport met mijn creativiteit in de vorm van schrijven. In mijn vrije tijd ga ik graag naar de sportschool. Hier kan ik mijn gedachten op nul zetten en losgaan met krachttraining, legday is mijn favoriet. Daarnaast heb ik een grote liefde voor wintersport en ik ben dan ook (bijna) elk jaar op de piste te vinden met een snowboard! Wanneer ik niet bezig ben met sporten, ben ik vaak te vinden met een camera in mijn hand!