Nu we net zijn bijgekomen van de lancering van de nieuwe adidas Predator Freak staat de volgende alweer voor de deur. En wat voor een!? De COPA Sense maakt het adidas Superlative pack compleet. De schoen geeft een nieuwe dimensie aan ongekend comfort en gevoel in een voetbalschoen. Spelers als Paulo Dybala, João Félix en Donny van de Beek kunnen hierdoor gemakkelijk de beslissende eindpass geven om hun medespelers in scoringspositie te brengen. En uiteraard hebben we ook deze schoen binnen Aktiesport voor jou!

Wie COPA zegt, zegt COPA Mundial of Kaiser. Daar is uiteraard ook iets voor te zeggen waarover later meer in dit blog. We hebben te maken met een klassieke schoen met een brede pasvorm die zeer geliefd is onder voetballers. In 2017 ontwikkelde adidas voor het eerst een gemoderniseerde versie van de COPA naast de klassiekers en is het model niet weer weg te denken uit het hedendaagse voetbal. Het gebruik van leer in combinatie met de nieuwste innovaties zorgen ervoor dat het comfort erg hoog blijft en de schoen niet misstaat in het spel van nu.

Meer comfort dan ooit

In het ontwerp van de COPA Sense is nauwlettend gekeken naar de anatomie, ofwel de vorm, van de voet. Dat doet adidas om ervoor te zorgen dat er wederom meer comfort in de schoen meegegeven wordt. De anatomische lijnen in het textiel bovenwerk van de schoen laten zien dat het gehele bovenwerk goed aansluit om de voet. Het comfortgehalte wordt nogmaals versterkt door het zachte binnenwerk in de schoen. Het gebruik van runderleer in de voorvoet biedt net dat stukje extra comfort en gevoel dat je toepast aan je spel. Daarnaast is leer uiteraard kenmerkend voor de sterke COPA lijn.

Op de .3 modellen zien we op de wreef dat er gebruik wordt gemaakt van elastisch materiaal. De sokconstructie zorgt ervoor dat de schoen ook hier goed aansluit op de enkel en de wreef. De eendelige zoolplaat bestaat uit veelal ronde noppen. De keuze voor deze vorm is gemaakt om draaibewegingen te stimuleren. Zo wordt het voor de creatieve en technisch vaardige spelers bijvoorbeeld nog gemakkelijker om open te draaien.

Wie goed oplet ziet dat adidas ook een COPA Sense.3 laceless uitbrengt. Daarmee heeft het merk naast de Predator Freak, X Ghosted en Nemeziz ook een veterloos model op het COPA Sense.3 prijspunt. Supergaaf natuurlijk! Het voordeel van een veterloos model is dat je het oppervlak van de wreef vergroot en de bal dichter aan de voet brengt. Daarnaast betreft het uiteraard een ultieme fit!

Binnen de COPA Sense lijn vinden we uiteraard ook een .4 model terug. Het bovenwerk van dit model is van volledig syntetisch materiaal gemaakt.

Voor alle COPA Sense modellen geldt dat er een Turf (TF) én Firm Ground (FG) outsole beschikbaar is binnen Aktiesport. Turf is speciaal gemaakt voor de zeer vlakke kunstgrasvelden. De Firm Ground outsole is tegenwoordig geschikt voor zowel natuur- als kunstgras.

Wat is het verschil met de COPA Mundial/Kaiser en de COPA Sense?

Een van de wellicht meest gestelde vragen is het verschil tussen de Mundial/Kaiser en de nieuwe COPA lijnen vanaf 2017. Het antwoord is eigenlijk vrij simpel. Het hedendaagse voetbal verandert snel. Ook op amateurniveau. Doordat adidas nieuwe technieken creëert en weet toe te passen in de voetbalschoenen zal het comfort alleen maar toenemen.

Shop de COPA Sense op Aktiesport.nl!