Het afgelopen jaar heeft volgens mij een groot deel van Nederland lekker in joggingpak thuisgewerkt of zijn/haar studie gevolgd. Zelfs de grote high fashion merken begrepen dat dit echt de behoefte was. Maar wat gaan we doen in 2021? Weer een jaar lang voornamelijk in sweatpants leven? Ik denk zelf dat we er best een kleine upgrade in kunnen gooien! Daarom deel ik hieronder een aantal manieren waarop je je favoriete sweat net wat anders kunt dragen:

1. Complete joggingpakken

Het simpelst blijft natuurlijk het gehele pak, dus top en broek matchend. Maar denk hier ook eens aan een hoge sportsok die je over de onderkant van de broekspijpen draagt. Dit in combinatie met een korte puff jacket ga je voor een supersportieve look. Maar gecombineerd met een wat stijvere lange jas krijg je meer die stadse vibe van iemand die doordeweeks heel goed gekleed gaat maar in ‘t weekend lekker het ontbijt in easy stijl buiten de deur eet.

2. Crèmekleurige joggingpakken

We hebben het jaren niet gezien maar de crèmekleurige joggingpakken zijn echt een ding. Super te combineren en zelfs verschillende wit/crèmetinten mogen gewoon samen in één outfit. Let wel even op met vlekken en wassen, het is natuurlijk de bedoeling dat je hoodie of pants fris van kleur blijft.

3. Combineren met T-shirt en spijkerjasje

Draag je sweatpants met een T-shirt en daaroverheen een spijkerjasje. Kies voor contrasten. Dus bijvoorbeeld een wit shirt op een zwarte, grijze of zelfs gekleurde sweatpants. Maar als je spijkerjasje van blauw denim is, zorg dan dat je broek geen blauwtint heeft.

4. Cargo sweatpants

Ga voor een cargo sweatpant. Deze broeken hebben net als de traditionele cargo pants grote opgestikte zakken aan de zijkant van je benen. Daardoor oogt de broek wat meer casual dan sweat maar natuurlijk nog steeds met het lekkerste comfort.

5. Crop hoodies

Voor de dames: crop hoodies! Een sweatpant met lange hoodie kan soms wat vormloos zijn. De ene dag heb je daar wel zin in maar een andere dag ga je misschien liever voor wat meer skin. Dan is een crop hoodie perfect! Als je pants hoog genoeg zijn hoef je niet eens een randje buik te zien. Maar als je dat wel graag wil kun je een broek dragen met een lagere band of je broekband omslaan.