De Nike Air Max is misschien wel één van de populairste schoenen ter wereld. De Air Max sneakers zijn zelfs niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Waar je ook loopt, je ziet ze overal. De kans is groot dat jij ook een paar (of meerdere) in je schoenenkast hebt staan. Vandaag viert Nike alweer de 34e verjaardag van de Air Max sneaker. Een aantal jaar geleden is de Air Max Day in het leven geroepen. Deze dag staat volledig in het teken van de Nike Air Max. Het is zelfs een jaarlijks event geworden om de Air Max te eren en het enorme succes van deze sneaker te vieren.

De geschiedenis van de Nike Air Max

Het begon allemaal 34 jaar geleden. Op 26 maart 1987 werd de allereerste Nike Air Max sneaker uitgebracht. Designer Tinker Hatfield ontwierp het eerste model: de Air Max 1. Tinker Hatfield stond erop dat de onzichtbare technologie zichtbaar werd, zodat iedereen deze gebruikte technologie zou gaan begrijpen en waarderen. We hebben het natuurlijk over dé Air-unit in de zool.

De Air Max 1 begon als een experiment, maar werd uiteindelijk een mega groot succes: er is daadwerkelijk ‘een icoon’ gecreëerd. Twee jaar later, in 1989, werd zelfs al de Air Max II uitgebracht en weer een jaar later, in 1990, kwam de Air Max III op de wereld, ook wel de bekende Air Max 90. Daarna volgden nog meer populaire modellen met de zichtbare Air-unit, zoals: Air Max 93, Air Max 95, Air Max 97, Air Max 270 en Air Max 720.

Wat maakt de Nike Air Max zo populair?

Dat de Nike Air Max al vele jaren een begrip is, is natuurlijk niet zomaar. De Air Max is een sneakermodel dat in de kern hetzelfde is gebleven, namelijk dankzij de iconische Air-unit in de zool. Mede door deze technologie lopen Air Max sneakers heerlijk, alsof je op wolken loopt. Daarnaast is het aanbod gigantisch! Zo zijn er veel diverse modellen in allerlei verschillende stijlen en kleurencombinaties voor zowel heren, dames, jongens als meisjes. De klassieke modellen worden regelmatig in een modern jasje gestoken en voor de liefhebbers brengt Nike elk jaar een speciale limited edition collectie uit.

Shop jouw favoriete Air Max sneakers

De Air Max sneakers combineer je eenvoudig met elke outfit. Kies bijvoorbeeld voor een vrolijke, gekleurde Air Max onder je lievelings spijkerbroek of ga voor een chique zwart model voor onder een nette pantalon. Stijl je zomerse rok of jurk af met een iets lager model of pak een lekkere joggingbroek uit de kast en stap in een van de sportievere Air Max sneakers. De combinaties zijn ieder geval eindeloos! En één ding is zeker: met Nike Air Max sneakers aan je voeten geef je jouw outfit nét dat beetje extra.