Het 72e seizoen van de Formule 1 zal voor de fans van de autosport eindelijk weer eens ongemeen spannend gaan worden. De dominantie van Mercedes lijkt doorbroken te zijn doordat de teams dit jaar niet een volledig nieuwe auto hebben mogen bouwen. Binnen het WK van 2021 zijn de teams beperkt in het aantal wijzigingen dat mag worden aangebracht aan de auto’s van 2020. Het chassis moest volledig overgenomen worden, waarmee alvast vooruitgelopen wordt op de komst van de radicale reglementswijzigingen voor 2022. Toch was het mogelijk (en soms verplicht) voor dit seizoen aanpassingen te doen.

Reglementswijziging

Een aantal reglementswijzigingen voor 2021 is bedoeld om de teams op het veld dichter bij elkaar te brengen en zo de strijd om de punten spannender te maken. De grootste uitdaging daarbij is de aanpassing aan de aerodynamica. De auto’s van 2020 waren zó snel, met zoveel downforce, dat de banden van Pirelli dit niet aankonden. 2020 was een seizoen met veel klapbanden en Pirelli wil uiteraard koste wat ‘t kost een herhaling voorkomen.

Bandenspanning

Naast de verplichte aanpassingen aan de auto’s is ook Pirelli aan de slag gegaan om de banden sterker te maken. Voor het derde jaar op rij zijn ze een band aan het doorontwikkelen, waar tot 2019 de bandenfabrikant elk jaar met een volledig nieuw concept kwam. De afgelopen race in Baku lijkt erop te wijzen dat de banden de huidige snelheid en downforce van de auto’s toch niet aan kunnen. Alhoewel Pirelli dit uiteraard wijt aan brokstukken op het circuit. Vooralsnog is de keuze om nog een jaar de banden verder te ontwikkelen, en niet met een volledig nieuw concept te komen, voor het tweede jaar op rij niet succesvol. Het zal een spannend seizoen worden, zeker ook voor Pirelli.

Vier motorleveranciers, tien teams

Mercedes is dit jaar de belangrijkste motorleverancier, vier van de tien teams gebruiken hun 1.6 V6-turbomotor. Er zijn vier verschillende motorleveranciers actief in de F1 in 2021, het verschil op het circuit moet dus worden gemaakt door de coureur en de renstal. Die ontwikkelt de auto om de motor heen en dat kan zeker het verschil maken. Alle teams hebben de auto van 2020 verder ontwikkeld binnen de nieuwe regels. Die regels leveren voor sommige teams voordeel op en sommige teams moeten weer nieuwe slimmigheidjes bedenken. Dit zijn alle teams en de motor waarmee ze rijden dit seizoen:

Alpine – Renault

Mercedes – Mercedes

McLaren – Mercedes

Aston Martin – Mercedes

Williams – Mercedes

Red Bull – Honda

Alpha Tauri – Honda

Ferrari – Ferrari

Haas – Ferrari

Alfa Romeo – Ferrari

Vorig jaar hadden we een ‘roze Mercedes’, omdat Racing point de 2019-auto van het Mercedes-team vrijwel volledig gekopieerd had en niet op het oog, maar op basis van tekeningen en specs. Dat is nu echt verboden. Je mag nog wel als ‘inspector Seb’ de auto van de concurrent in detail bekijken of er iets te kopiëren valt, maar je mag geen informatie van auto’s gebruiken dat niet openbaar is voor alle teams.

Om de downforce van de auto’s te verminderen, zal de vloer aangepast worden en de diffuser achterop de auto onder het achterlicht. De vloer van de auto moet smaller worden aan de achterzijde, net voor de achterwielen, en er mogen veel minder vleugeltjes en sleuven in gemaakt worden om zodoende met minder downforce de druk op de banden te verlichten.

Het DAS-systeem van Mercedes, waarbij de as van de voorwielen in een andere hoek geplaatst kan worden tijdens het rijden om de bochten beter aan te kunnen snijden, mag in 2021 niet meer gebruikt worden. Ook de ‘party mode’, waarbij op het stuur de maximale capaciteit van de auto iets opgeschroefd kon worden, is dit jaar helemaal verdwenen. Je mag dit nog wel naar beneden bijstellen.

Verdeling van de WK-punten

De eerste paar races van het seizoen hebben al laten zien dat de teams dit jaar veel dichter bij elkaar  liggen dan voorgaande jaren. In vijf van de zes races stonden Lewis Hamilton of Max Verstappen nog wel op het hoogste treetje, de nummers twee en drie worden elke wedstrijd steeds verrassender. Norris (Italië, Monaco), Sainz (Monaco, Azerbeijan), Vettel (Azerbeijan) en Gasly (Azerbeijan) maken de strijd om de WK-punten heel interessant. De top 5 bestaat uit coureurs uit vier verschillende teams en de top 10 zelfs uit zes verschillende teams. Zondag 27 juni om 15.00 uur is het ‘lights out’ voor de Grand Prix van Stiermarken.