Sporten doe je het liefst in een toffe outfit. Welke kledingstukken je draagt, hangt af van wat er op dat moment in de mode is. Je wil er natuurlijk wel goed bijlopen. Saaie, ouderwetse kleding mag wat jou betreft onderin de kast blijven liggen.

Toch wil je niet bij elke nieuwe trend weer een nieuw artikel aanschaffen. Ook is het zonde van dat leuke shirtje als deze na twee maanden niet meer te dragen is. Zorg er daarom voor dat jouw sportgarderobe tijdloos, maar wel stijlvol en modieus is. Hoe? Daar kom je in dit artikel achter. Wij geven jou een aantal tips om jouw sportgarderobe samen te stellen.

Kies artikelen die altijd in de mode zijn

Er zijn bepaalde items die gewoon altijd in de mode zijn. Wat de trends van het moment ook zijn, dat artikel kan je gewoon aandoen. Vaak gaat het om artikelen van merken die zichzelf al hebben bewezen op de markt. Ook zijn het vaak kledingstukken of accessoires die je goed kan combineren met andere artikelen.

Een voorbeeld van een item dat altijd in de mode is, is de witte sneaker. Verschillende bekende en onbekende merken bieden een witte sneaker aan. Door de kleur is de sportschoen goed te combineren met allerlei outfits. Op sommige schoenen zit nog een kleurrijk detail; andere schoenen zijn volledig wit. Kies bijvoorbeeld voor een witte sneaker om op te sporten om jouw sportgarderobe tijdloos te maken.

Zorg ervoor dat je items met elkaar kan combineren

Een kenmerk van een tijdloos, maar stijlvol item is dat je deze goed kan combineren met andere items. Zo is het best mogelijk om af en toe iets nieuws aan te schaffen, zolang het maar past bij de garderobe die je nu hebt. Dat een item goed te combineren is, betekent niet dat deze saai is. Een felgekleurde hoodie van Nike of adidas staat prima bij een witte, grijze of zwarte joggingbroek.

Hoe meer kledingstukken je met elkaar kan combineren, hoe beter. Deze combinaties zorgen ervoor dat jouw garderobe er tijdloos uitziet. Je kledingkast bestaat dan niet uit allemaal losse outfits, maar uit een eindeloos aantal toffe combinaties.

Verkies kwaliteit boven kwantiteit

Sommige trainingspakken of sportschoenen zien er heel gaaf uit, maar zijn niet van een goede kwaliteit gemaakt. Daardoor gaat het artikel helaas niet lang mee. Je moet deze dus al snel vervangen en dat is jammer. Ga daarom eerder voor een artikel van goede kwaliteit, ook als dit duurder is. Dit bespaart je op de lange termijn een hoop geld.

Omdat een artikel van hogere kwaliteit langer meegaat, zal deze ook langer door anderen gedragen worden. Dit maakt een kledingstuk tijdloos. Heb je een aantal kledingstukken zoals deze in je kast hangen, dan kan je hier jaren in sporten.

Basics, basics, basics!

Bij basics denken we vaak aan saaie kleding, zonder printje of zelfs zonder kleur. In sommige gevallen is dat waar. Toch hoef je basics in je kledingkast niet meteen af te schrijven als een no-go. Ze kunnen namelijk juist heel handig zijn om te hebben, bijvoorbeeld wanneer je je sportgarderobe tijdlozer wil maken.

Denk bij basics bijvoorbeeld eens aan een lange, grijze joggingbroek. Ook onder basics vallen een simpel sportshirt, een zwarte sportlegging en een effen sweater. Het voordeel van deze basics? Je kan ze combineren en ze zijn niet gebonden aan trends van een bepaald moment. Dit maakt dat je ze kan combineren met nieuwere items die je aanschaft. Je kan er dus jaren mee doen.

Koop merken die langer bestaan

Het kan voorkomen dat een bepaald merk ineens een hit wordt. Plotseling zie je iedereen met een bepaald merk rondlopen. Het merk biedt allerlei kledingstukken aan: sportshirts, trainingsbroeken, sportschoenen… En na een maand hoor je er niemand meer over. Dit zijn merken die je het beste kan vermijden wanneer je een tijdloze, maar stijlvolle garderobe wil samenstellen.

Ga liever voor merken die al langer bestaan en die altijd hip blijven om te dragen. Voorbeelden hiervan zijn Nike, adidas en FILA. Al jaren zie je mensen rondlopen met items van deze merken en ook de komende jaren zal dit nog het geval zijn. Je valt met deze merken niet buiten de trends, omdat ze altijd goed zijn.


Hi! Mijn naam is Anouk, ik ben 23 jaar en ik werk sinds 2020 als freelancer op het gebied van communicatie. Eerst deed ik dit naast mijn studie en bijbaan, maar nu is dit mijn ‘echte werk’. In januari 2022 ben ik begonnen aan mijn wereldreis. Toen ben ik verliefd geworden op hiken en yoga. Naast mijn passie voor reizen en schrijven heb ik ook een eigen blog waarin ik mijn reiservaringen deel: https://adventureswithanouk.com