De afgelopen weken is er een hoop gebeurd als het gaat om de Formule 1, zo lijkt bijvoorbeeld het verschil tussen Red Bull en Ferrari steeds groter te worden. Ondertussen zijn we op de helft en na de zomerstop komen er nog negen spannende races aan. In deze blog nemen wij jou mee in alle highlights van de afgelopen races en maken wij jou alvast enthousiast voor de race in Zandvoort.

Dit zijn de hoogtepunten van de afgelopen races

Laten we beginnen met, niet geheel onbelangrijk, de huidige tussenstand van de verschillende coureurs. Momenteel staat Max Verstappen op nummer een met 258 punten, dicht daarop volgt Charles Leclerc met een achterstand van 80 punten. Sergio Perez staat momenteel op nummer drie met een totaal van 173 punten. In theorie zou Max op dit punt wereldkampioen kunnen worden wanneer hij bij elke race minimaal als tweede eindigt.

Ferrari vs. Red Bull

Het verschil tussen Ferrari en Red Bull begint steeds meer op te vallen, zo ook bij de race in Hongarije. Waar Red Bull een heel strategisch spel aan het spelen was, liet Ferrari steken vallen zoals het kiezen voor een te harde band. Daarnaast was ook de timing van de pitstop bij Ferrari niet goed, waar deze bij Red Bull op het juiste moment is gemaakt.

Vettel verlaat de Formule 1

Al sinds 2007 rijdt de Duitse coureur Sebastian Vettel in de Formule 1 en sindsdien heeft hij onder andere gereden voor Sauber (nu Alfa Romeo), Red Bull en Ferrari. Op dit moment rijdt de viervoudig wereldkampioen voor Aston Martin. In een videoboodschap laat Vettel weten dat hij na jaren de Formule 1 gaat verlaten en nu kiest voor zijn gezin.

Gaat Piastri naar Alpine?

Fernando Alonso sloot in Hongarije een deal om deel te worden van het Aston Martin F1-team. Echter overrompelde dit nieuws Alpine, aangezien zij gehoopt hadden dat de Spanjaard nog een derde seizoen zou blijven. Zij moesten dit nieuws horen via een persbericht.

Alpine bleef hierdoor met een lege stoel achter en daarom kozen zij ervoor om Piastri te promoten. Maar dit ging niet helemaal volgens plan. In een persbericht maakt Alpine het nieuws bekend, alleen is dit zonder een citaat van Piastri en dat is niet gebruikelijk. Later komt Piastri zelf met een statement naar buiten waarin hij vertelt helemaal nog geen contract getekend te hebben. Hoe dit precies gaat eindigen is momenteel nog niet helemaal duidelijk.

Weer van start

Na een korte zomerstop wordt op zondag 28 augustus het seizoen hervat op de Grand Prix van België. Echter starten de vrije trainingen al op vrijdag 26 augustus op het circuit in Spa. Een week later is het moment aangebroken, dan vindt de race op de Grand Prix van Nederland plaats. Een overzicht van alle volgende races vind je hieronder met de Nederlandse starttijden. Zorg dat jij er klaar voor zit!

Zondag 28 augustusGP van België15.00 uur
Zondag 4 septemberGP van Nederland15.00 uur
Zondag 11 septemberGP van Italië15.00 uur
Zondag 2 oktoberGP van Singapore14.00 uur
Zondag 9 oktoberGP van Japan 7.00 uur
Zondag 23 oktoberGP van Austin, de Verenigde Staten21.00 uur
Zondag 30 oktoberGP van Mexico21.00 uur
Zondag 13 novemberGP van Brazilië19.00 uur
Zondag 20 novemberGP van Abu Dhabi14.00 uur
Formule 1-collectie

Maak je klaar voor Zandvoort

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat Zandvoort vorig jaar volstroomde met Nederlanders die allemaal volledig in het oranje gekleed waren. Dit alles speciaal om hun grote held Max Verstappen aan te moedigen. Zelfs tijdens de vrije trainingen op de vrijdag zaten de tribunes vol. Hiermee hebben zij de toon gezet voor dit seizoen waardoor je ziet dat ook nu de tribunes een stuk voller zijn.

Ook dit jaar verwachten zij weer een oranjezee aan fans, gezien ze nu op maximale capaciteit mensen mogen toelaten. Hoewel het nog even spannend was of het circuit een natuurvergunning zou krijgen, is dit gelukkig goedgekeurd en gaat de race in Zandvoort dit jaar in ieder geval door!

Natuurlijk mag een passende outfit voor jou als Red Bull fan niet ontbreken. Bij ons shop je gemakkelijk een outfit die van top tot teen bestaat uit Red Bull Racing items. Ze zijn dan wellicht niet oranje, maar vanaf een afstandje in door de Red Bull Racing-logo’s al goed te zien wie jij support!


Profielfoto

Hi! Mijn naam is Kirsten, 23 jaar en ik werk op de E-commerce afdeling van Aktiesport. Hier combineer ik mijn passie voor sport met mijn creativiteit in de vorm van schrijven. In mijn vrije tijd ga ik graag naar de sportschool. Hier kan ik mijn gedachten op nul zetten en losgaan met krachttraining, legday is mijn favoriet. Daarnaast heb ik een grote liefde voor wintersport en ik ben dan ook (bijna) elk jaar op de piste te vinden met een snowboard! Wanneer ik niet bezig ben met sporten, ben ik vaak te vinden met een camera in mijn hand!